VIATGE A BULGARIA 1

Publicat per taxidriver | 24 Nov, 2006

Ja em tornat del viatge a Bulgaria.Ara toca escriure el diari del viatge pero aixo em costara molt.No crec que pogui recordar tots els detalls i els detalls precisament son els que fan veure l idea de pais que es.
Primer que res,dir que es un pais alucinant,i ens ha encantat.Recomenem a tothom que pogui que hi vagi pero a poder ser abans de que entri l euro alla,es molt molt barat tot i anant amb calers alla et pots portar sabates,roba i paraments de la llar per cuatre duros i per la resta de la teva vida.

Aixo si quan compreu que sigui en un lloc ue posi els preus perque a la que pregunteu en angles el preu ja s encarit un 80% pero tot es baratisim excepte les putes!com no portan el preu posat al preguntar en angles ja hi som supercares!

El termometre que fem servir nosaltres per veure el nivell de vida es el taxi evidentment.El preu del km es aqui es de 1.20euros alla 0.49 levas(uns 0.25euros)doncs aquesta es la proporcio de preus en tot.
Tot esta molt deixat i molt brut i vell pero funciona que es el que ells volen,que funcioni i amb aixo ja fan.
Per exemple,els arbres estan tots sense podar i que?ja fan la seva funcio que es el que compte.En molts casos tapan algun monument pero es igual.

Els taxis son de color groc pero cada un del seu groc,no com aqui que l area metropolitana t obliga a un cert groc.I a ells que?la seva funcio es portar gent i la fan,tant se val el tipus de groc,mentres es diferenciin dels altres cotxes.
Els taxis que mes em utilitazat aquets dies han estat el hyundai atos,daewo matiz,suzuki alto i un model que aqui no hi es que es el renault simbol que es el clio amb cul,com el antic R-7.Total mentres hi capiga la gent ...ja els hi val perque volen un mercedes,un C-5 o un 406 com aqui?ells ja tenen prou amb aixo.

Per exemple l estacio d autobusos esta delimitada amb unes vallas,unes robellades,altres desencaixades,altre no hi son pero hi ha una cinta,..total la seva funcio es delimitar l estacio d autobusos,no cal que fagin bonic.I tot aixi,amb uns minims perque funcionin i ja esta.

Aparcar?tothom aparcar on l hi cap el cotxe i la grua actua raramenent,el mes normal es veure voreras plenes de cotxes,si la gent els pot esquivar perqe han de cridar una grua..i mil exemples mes,es increible tot alla.
El transport funciona bastant be,tothom viatge en tranvia o trolebus a la ciutat,casi ningu utilitza taxi,es molt car per ells.Cualsevol viatge dins la ciutat val entre 1.9levas i 2.5 levas no mes aixo vol dir 1 euro o 1 euro 20!!nosaltres evidentment en taxi a tot arreu amb aquets preus.
Vam agafar un tren a Plovdiv(145km + o - )i anar i tornar val 5levas!nosaltres vam anar en primera i valia 15 levas o sigui que uns 7 euros.Els trens son molt molt vells pero tambe son molt molt puntuals.
La gent es molt amable,excepte els funcionaris que son el sumum dels funcionaris,no sabeu la sort que tenim amb els funcionaris d aqui comparat amb els d alla,quina banda!!

Pero el resto de la gent molt amable,t ajudaban en tot,el viatge en tren a Plovdiv tothom volia parlar amb nosaltres i que anesim amb ells al seu vago...molt bona gent.
Aquet pais hi volem tornar al 2015 per veure el cambi que haura fet,ells ho saben que aixo cambiara quan entri l euro,els hi començaran a fotre ordenaces muncipals i s acabara tot.
He explicat que en cap moment m he sentit amenaçat i aixi es pero si algu hi va que no s asusti si al entrar a un bar o restaurant veu els simbols que hi han a la porta.Aqui a tot arreu possa prohibit gossos i prohibit fumar,alla al entrar possa prohibit guineus i prohibit pistoles!!!!!!si si PISTOLES!!!
Llastima que no sapiga possar fotos al bloc sino ho veuriau(ara ablogger si),es impresionant el primer cop que ho veus i et penses que es broma pero quan ho veus a molts llocs ja veus que no es broma pero tranquils que de veritat que es molt segur,es mes perillos segons quins barris de Paris,Barcelona o Londres que aixo,ara aqui com et fotis en un merder aquets el deuen resoldre rapid.

Aqui atracarte o robarte amb violencia mai ho faran aixo si,a la que poguin tangarte ho faran,tingueu clar pero be les tangades que ens han fotut no han pasat de 10 o 15 levas (5 o 7.5 euros)

0 Comentaris