VIATGE A BULGARIA 11(PLOVDIV)

Filipopolis es el nom original de Plovdiv,fundada l any 342 A.c. On era l antiga ciutat de Peneropolis.
Filipopolis era una ciutat Tracia pero fins l any 815 no va pasar a mans dels Bulgars,mes tard va ser propietat dels Bizantins fins a tornar a ser Bulgara,mes tard va tornar a mans dels Bizantins i tambe va pasar per mans dels Otomans,total un munt de cultures van deixar la seva petjada aqui.
Amb el que esperavem veure moltes coses pero aquets Bulgars pasan molt dels turistes i ho tenen tot molt deixat de la ma de deu i es compliclat,a mes el nostre estat aquell dia era deplorble,sense dormir i de baixon de la borratxera,l unic que vam fer va ser arrosegarnos per una ciutat que no mereix que un perdi mes d un mati alla.
Nomes arribar vam agafar un taxi i cap l anfiteatre roma.El puto taxista ens va tangar,a nosaltres,a 2 taxistes amb mes de 35 anys d experiencia entre els dos!!!
El taximetre aquell ja vaig veure jo que estava enganxat amb cinta aillant,els cables.A Sofia tots els recorreguts en taxi no arribavem a un euro,aqui el taximetre anava que te les peles,vam arribar a l anfiteatre amb 12 levas,osease que amb 6 euros!!
No vam dir res,com era un altre ciutat,igual els preus son diferents,de fet el cartell de preus que tenia al vidre era diferent que els de Sofia,depres fixanme amb altres taxis,els preus eran com a Sofia.
L anfiteatre,maco,conservat,pero no es pot visitar,estar vallat,algo maco que tenen i no ho deixen veure.
L anfiteatre esta situat a un toronet a dalt de la ciutat,rodejat de carrers on que com a tota Bulgaria no estan asfaltats sino empedrats
amb figuretes per el mitg del carrer
Per aqui dalt hi habia una esglesia ortodoxa,diferent de les de SofiaI on curiosament el "pope"que feia la misa era un que el dia anterior habiam vist als voltants de la catedral Sveta a SofiaVam seguir pasejant per Plovdiv i al centre ens vam trobar el tros mes modern,un carrer semblant al carrer del Mar de Badalona,ple de botigues i bastant modernes,a un costat i l altre del carrer hi habia unes places bastant grans.

Tambe vam veure que a Plovdiv els taxis son com a Sofia
Continuavem arrosegannos per Plovdiv,i per fi vam trobar les restes Romanes pero com l anfiteatre imposible visitarles
Farts de caminar i no poguer veure res vam buscar un lloc per dinar i ho vam fer a un Xino,pero a una merda a xino,que dolent estava tot,ens vam deixar la tira de menjar alla.
No era el nostre dia,tot ens estava sortint fatal i no estavem en condicions.Aixi al acabar el dinar un altre volteta per Plovdiv
I ja farts de Plovdiv i el nostre lamentable estat,taxi i cap a l estacio un altre cop.Aquet taxi per el mateix recorregut ens va cobrar 1.90 levas(0.95e).Ens diu el preu i com a tots l hi diem
-that´s not ok
va fotre una mala cara,pensava que em fotia un tret alla mateix.I despres com a tots l hi donavem un billet de 5 levas i l hi deiem
-like this it´s ok
i es va transformar la seva cara.
Per nosaltres 5 levas son 2.5 euros i no es res i per un taxista que amb la propina et doblin el preu del viatge es una gran cosa que s agraeix i com ens ho podiem permetre,no ens costava res ser bona gent amb companys de feina.
Faltaven hores perque sortis el nostre tren i vam intentar cambiar el billet,i ens el van cambiar pero amb la tipica mala cara dels funcionaris de Bulgaria,i mes al veure que al mati ja l habiam cambiat d hora tambe.
Alla a l estacio fotos del 2 personatges,despres d un dia memorable i bronca de la Policia perque es veu que no es poden fer fotos a l estacio
Al tren vam anar a un compartiment amb un pasatger angles amb el que jo vaig xerrar tot el viatge,mtres l isidro dormia.Era un profesor de submarinisme,venie de Brugges a la costa Bulgara,a prop de Varna,diu que son ciutats molt mes modernes,mes preparades per el turisme,en fi ens van pasar volant les casi 3 hores de viatge,el tren d anada estava millor que aquet,inclus voliem fer fotos al lavabo del estat deplorable en que es trobava,pero no la trobo.Tinc aquesta del compartiment.
I per fi a Sofia un altre cop,pero son les 7 de la tarda i es molt d hora per anar a dormir

0 Comentaris