GELSENKIRCHEN

Un cop a Gelsenkirchen,enseguida trobes cartells anuncian el Veltins Arena pero encara et queda l´ostia per arrivar hi.Esta fora de la ciutat pero per l´altre costat.

Un munt d´estona circulant per una ciutat igual de lletja que les dos anteriors,si una era com santa coloma,l´altre era com Sant Adria i aquesta com el barri de llefia de badalona.

Tornem a trobar el tren que va fins a Bochum per dins l´autovia,per fi comnecem a divisar el Veltins arena,ben be sembla un pavello de Basket,amb la seva cupula.

Vam intentar aparcar al estadi pero no ens van deixar,un guardia molt amable ens va dir on podiem anar a deixar el cotxe.Un barri residencial al costat del estadi,com pedralbes amb el Nou camp,guardant les diferencies.

Alla ja plovia en serio,mollantnos vam començar a buscar l´estacio del tren per anar a la city.

El tren sense barreres,sense revisor..blanco i en botella que deia el butanito...apa cap dins per la cara.

Els unics que hi habia a l´esatcio eran del Barça pero alemanys.

No sabiem a quina parada baixar,res estava animat a aquella ciutat,nomes un pub ple d´indios del Schalke,pintes hooligans..millor aqui no.

Vam observar habiam on paraven els alemanys aquets del Barça i si,era el centre de la”bonica poblacio”de Gelsenkirchen.

De tots els desplaçaments que mai em fet,no recordo una ciutat tant gris com aquesta,definitivament no es una ciutat de Champions league,es de UEFFA nomes,aqui esta be perque vinguin els pericos pero no nosaltres.

Al centre hi ha un carrer comercial,tipus carrer del mar de Badalona,amb menys pijerio clar i prou.

Vam caminar el carrer aquell,ple de croisanteries i botigues de roba,al fons un centre comercial i al costat una placeta que venien bufandes,pero nomes del Schalke.

De fons se sentia la electrica darma,anem anem,un garatge mb una festa particular,plena de gent pero cap de Barça,marxem millor,no m´agaraden pas els schalkes.

Son l´aficio amb la que hi ha hagut menys empatia,cap contacte.

Preguntem a dos que pasaven per alla on es podien fer birres a aquet poble i ens van indicar,tanta rambla i nomes una birreria,no es alemanya aixo?Com pots ser el pais de la cervessa i cap farmacia(birreria) de guardia?Cervessa asquerosa.Estava incomode a aquell bar.

Devant del bar,l´unic cotxe polizei per controlar a l´aficio del Barça,ben fet,2 tios dormint dins la furgona.No provocacio,no incidents.

Acabem el fastic de bieere i marxem,rambla amunt,cada cop plou mes i no hi ha ningu del Barça.Se´ns comencen a acabar les ideas,no sabiem que fer,estavem un altre cop a la parada del trenet,ja habiam vist tot el que es podia veure a aquet cony de poble,habiam probat la fastigosa cervessa local,un croissant amb ungust de llet que tirava enrera(ecs)...i es van començar a sentits cantics de fons,cantics blaugranes...boixos?salvats?venen d´aqui..no venen d´alla..al final ni d aqui ni d alla,del altre costat de la plaça,una casa okupada per la penya blaugrana de Montgri,banderes del Barça a les finestres del bar,gent amb bufandes del Barça,samarretes del Barça...i tothom cantant.

Entrem a la bierreia aquesta e impresionant,local petitet ple de cules,a petar de tios i ties del Barça,cantant,picant a la barra...2 cambreres cincuentones que estaven fent l´agost pero amb cara de susto...i a un costat un reducte alemany mirant l´espectacle.

-liter biere

I vinga ens unim a la festa,alla vam coneixer a uns de Montgri ben parits,despres al camp vam estar junts i tot.

Tots parlavem de viatges fets amb el Barça(una estona que vam estar a la terrasa,plovent)i tothom mes o menys a fet els mateixos viatges,al que no l´hi falta un cromo l´hi falta l´altre..pero mes o menys..Tranquilitzador,no estem tant bojos com creiem...

Despres d´unes hores alla,ja que no hi habia res mes al poble,arriva l´hora d´anar al futbol,apa que el tren es gratis..sommi!!!!